- Şifalı kucaklama nelerdir?
- III. Şifalı bir kucaklama iyi mi yapılır
- IV. Şifa dolu bir kucaklama iyi mi alınır?
- V. Şifa dolu bir kucaklama ne süre yapılmalı
- VI. Şifalı bir kucaklama ne süre yapılmamalıdır?
- VII. Şifalı sarılmaların peşindeki bilim
- VIII. Şifalı sarılmaların zamanı
- IX. Şifalı sarılmalarda kültürel farklılıklar
Şifa sarılması, refah, yardımcı ve sevgi sağlama amacıyla verilen bir sarılma türüdür. Şifa sarılmaları hem bebekler bununla birlikte yetişkinler için yararlı olabilir ve bir rahatlık duygusunu teşvik etmeye destek olabilir.
İyileştirici sarılmaların birçok faydası vardır, bunlardan bazıları şunlardır:
- Azaltılmış stres ve endişe
- Artan saadet ve sağlık duyguları
- Gelişmiş bağışıklık fonksiyonu
- Azaltılmış ağrı
- İnsanlar arasındaki bağların güçlenmesi
Bebeğinize şifalı bir kucaklama vermek istiyorsanız yapabileceğiniz birkaç şey var:
- Basit bir pozisyonda olduğunuzdan güvenli olun.
- Bebeğinizi yakın tutun, böylece sıcaklığınızı ve desteğinizi hissedebilsin.
- Bebeğinizi hafif ileri geri sallayın.
- Bebeğinizi yavaşça şşştlatın.
- Bebeğinize ninni açıklayın.
Şayet şifalı bir kucaklama alıyorsanız, bundan en iyi biçimde istifade etmek için yapabileceğiniz birkaç şey var:
- Rahatlayın ve gerginliğinizi bırakın.
- Gözlerinizi kapatın ve sevdiğinizin kollarının sizi sardığını hissetmeye odaklanın.
- Derin ve yavaş soluk alın.
- Size sunulan sevgi ve desteği hissetmenize izin verin.
Şifalı sarılmalar daima yapılabilir, sadece bilhassa bebek stresli, endişeli ya da hasta hissettiğinde faydalıdır. Sarılmalar ek olarak diş çıkarma ya da kreşe başlama şeklinde zor zamanlar geçiren bir bebeği rahatlatmak için de kullanılabilir.
Şifalı kucaklamalar, bebeğinizin sağlığını sevgiyle beslemenin sıradan ve müessir bir yoludur. Kucaklaşarak ve kucaklaşarak, siz ve evladınız içinde kuvvetli bir bağ yapmaya destek olabilir ve ek olarak fizyolojik ve romantik iyilik hallerini desteklemeye destek olabilirsiniz.
Hususiyet | Tarif |
---|---|
Bebek sağlığı | Bebeğinizin sağlığını sevgiyle iyi mi destekleyebileceğinize dair bilgiler |
Aşk | Romantik yardımcı, sıhhatli bir ortam yaratmak ve bebeğin gereksinim duyduğu gıdaları aldığından güvenli olmak |
Beslemek | Romantik yardımcı sağlamak, sıhhatli bir ortam yaratmak ve bebeğin gereksinim duyduğu gıdaları aldığından güvenli olmak |
Sarılmak | Sevgiyi anlatım eden fizyolojik bir hareket |
Sıhhat | Sıhhatli ve sevinçli olma hali |
Şifalı kucaklama nelerdir?
Şifa sarılması, refah, yardımcı ve sevgi sağlama niyetiyle verilen bir sarılma türüdür. Çoğu zaman stresli, endişeli ya da depresif hisseden insanlara destek olmak için kullanılır.
Şifalı sarılmalar hepimiz tarafınca verilebilir, sadece çoğu zaman dostlar, aile üyeleri ya da duygusal partnerler tarafınca verilir. Bunlar şahsen ya da telefonla verilebilir.
Şifalı kucaklamalar birkaç saniye ya da birkaç dakika sürebilir. Şifalı kucaklamanın doğru ya da yanlış bir yolu yoktur. En mühim şey bunu sevgi ve şefkatle yapmaktır.
III. Şifalı bir kucaklama iyi mi yapılır
Şifa sarılmaları, refah, yardımcı ve sevgi sağlama amacıyla verilir. Çoğu zaman birisi stresli, mutsuz ya da korkmuş hissettiğinde verilir. Şifa sarılması yaparken, öteki bireyin ihtiyaçlarının bilincinde olmak ve sarılmanın memnuniyetle karşılandığından güvenli olmak önemlidir.
İşte şifalı bir kucaklama için birkaç ipucu:
- Öteki kişiyle göz teması kurun ve gülümseyin. Bu, bir irtibat kurmanıza ve orada olduğunuzu ve meşgul olduğunuzu göstermenize destek olacaktır.
- Yavaşça öteki kişiye yaklaşın ve ona sarılmak istediğinizi bildirin. Bu, onlara rıza göstermeleri ve sarılmaya hazırlanmaları için süre tanıyacaktır.
- Kollarınızı öteki bireyin etrafına kolay bir halde sarın. Kollarınızı ya arkadan yahut önden sarabilirsiniz.
- Her ikiniz için de kolay olana bağlı olarak, sarılmayı birkaç saniye ya da daha uzun vakit koruyun.
- Sarılmayı bıraktığınızda, öteki bireyin gözlerinin içerisine bakın ve yeniden gülümseyin. Bu, sarılmayı pozitif yönde bir notla bitirmenize destek olacaktır.
Şifalı sarılmalar, birine önemsediğinizi ve onun için orada olduğunuzu göstermenin kuvvetli bir yolu olabilir. Refah, yardımcı ve sevgi sağlayabilir ve ilişkileri güçlendirmeye destek olabilirler.
IV. Şifa dolu bir kucaklama iyi mi alınır?
Şifa dolu bir kucaklama almak için kollarınızı açın ve öteki bireyin kollarını etrafınıza sarmasına izin verin. Gözlerinizi kapatın ve kucaklamanın içerisinde rahatlayın. Öteki bireyin kucaklamasının sıcaklığını ve desteğini hissetmenize izin verin. Derin bir soluk alın ve gerginliği ya da stresi bırakın. Kucaklamanın sizi refah ve sevgiyle doldurmasına izin verin.
V. Şifa dolu bir kucaklama ne süre yapılmalı
Şifalı bir kucaklamanın yararlı olabileceği birçok değişik vaziyet vardır. İşte birkaç misal:
- Birisi stresli ya da endişeli hissettiğinde
- Birisi yas tuttuğunda ya da mutsuz hissettiğinde
- Birisi kendini sadece ya da izole hissettiğinde
- Birisi incinmiş ya da öfkeli hissettiğinde
- Birisi zor bir dönemden geçtiğinde
Her insanın sarılmaktan hoşlanmadığını belirtmek önemlidir. Birinin sarılmayı beğenip beğenmeyeceğinden güvenli değilseniz, daima ilkin sormak en iyisidir.
Şifalı sarılmalar, birine önemsediğinizi ve onun için orada olduğunuzu göstermenin kuvvetli bir yolu olabilir. Ek olarak rehavet, refah ve emniyet duygularını teşvik etmeye destek olabilirler.
VI. Şifalı bir kucaklama ne süre yapılmamalıdır?
Şifalı bir kucaklama yapmanın müsait olmadığı birtakım durumlar vardır. Bunlar şunları ihtiva eder:
- Birisi acı ya da sorun içerisinde olduğunda.
- Birisi kendini bunalmış ya da kaygılı hissettiğinde.
- Birisi yas tutuyorsa ya da kısa sürede bir yitik yaşamışsa.
- Birisi öfkeli ya da mutsuz olduğunda.
- Birisi sarılmak istemediğinde.
Şayet şifa sarılması yapmanın müsait olup olmadığından güvenli değilseniz, ilkin kişiye sormanız en iyisidir.
VII. Şifalı sarılmaların peşindeki bilim
İyileştirici sarılmaların faydalarını destekleyen giderek artan sayıda ilmi delil bulunmaktadır. Emekler, sarılmaların stresi azaltmaya, ruh halini iyileştirmeye, bağışıklık sistemini güçlendirmeye ve iyileşmeyi desteklemeye destek olabileceğini göstermiştir.
Dergide gösterilen bir emek verme Lancet'inbir dost ya da aile üyesinden kucaklama alan kişilerin kalp atış hızında, kan basıncında ve stres hormonlarında düşüş yaşandığını buldu. Ek olarak kendilerini daha pozitif yönde ve daha azca endişeli hissettiklerini bildirdiler.
Dergide gösterilen bir başka emek verme Psikonöroendokrinolojisarılmaların bağışıklık sistemini güçlendirebileceğini buldu. Çalışmada, bir dost ya da aile üyesinden sarılan iştirakçilerin, vücudu enfeksiyondan korumaya destek olan bir antikor türü olan immünoglobulin A (IgA) seviyeleri daha yüksekti.
Sarılmalar bununla birlikte iyileşmeyi de teşvik edebilir. Dergide gösterilen bir çalışmada AğrıArkadaşlarından ya da aile üyelerinden sarılan iştirakçilerin ağrı seviyelerinde azalma görüldü.
İyileştirici sarılmaların peşindeki ilmi emek harcamalar hemen hemen başlangıç aşamasında olsa da, araştırmalar sarılmaların fizyolojik ve psikolojik sıhhat üstünde birçok pozitif yönde etkiye haiz olabileceğini öne sürüyor.
VIII. Şifalı sarılmaların zamanı
Şifalı kucaklamalar yüzyıllardır birçok değişik kültürde kullanılmıştır. Antik Yunan'da Hipokrat, iyi bir kucaklamanın muhtelif rahatsızlıkları iyileştirebileceğine inanıyordu. Orta Asır'da rahipler, hastalarına tedavilerinin bir parçası olarak şifalı kucaklamalar yapardı. Ve çağıl zamanlarda, kucaklamaların sağlığımız ve refahımız üstünde birçok pozitif yönde tesiri olabileceğini öne devam eden giderek artan bir inceleme grubu var.
Dergide gösterilen bir emek verme Kalpkucaklanan kişilerin kucaklanmayanlara nazaran daha düşük kalp atış hızı ve kan basıncına haiz bulunduğunu buldu. Dergide gösterilen başka bir emek verme Psikonöroendokrinolojisarılmanın, sevgi, emniyet ve bağlanma duygularını desteklediği yayınlanan bir hormon olan oksitosin seviyelerini artırabildiğini buldu.
Bu fizyolojik faydaların yanı sıra, sarılmaların bir takım ruhsal faydası da olabilir. Mesela, sarılmalar stresi, kaygıyı ve depresyonu azaltmaya destek olabilir. Ek olarak ruh halimizi iyileştirebilir ve başkalarıyla daha bağlantılı hissetmemizi sağlayabilir.
Kısaca sağlığınızı ve refahınızı iyileştirmenin bir yolunu arıyorsanız, sarılmayı ya da sarılmayı düşünün. Bu, büyük bir tesir yaratabilecek sıradan bir harekettir.
IX. Şifalı sarılmalarda kültürel farklılıklar
Şifalı sarılmalar, evrensel bir refah ve yardımcı jestidir, sadece anlatım edilme ve yorumlanma biçimleri kültürden kültüre değişebilir. Birtakım kültürlerde sarılmalar yaygın bir selamlaşma biçimiyken, bazılarında yakın dostlar ve aile için ayrılmıştır. Bir sarılmada yer edinen fizyolojik i·lişki miktarı da değişebilir, birtakım kültürler öbürlerinden daha samimi sarılmaları tercih eder.
Bu farklılıklara karşın, şifalı sarılmalar mevzubahis olduğunda ortaya çıkan birtakım ortak temalar vardır. Bütün kültürlerde, sarılmalar empati, şefkat ve desteği anlatım etmenin bir yolu olarak görülür. Ek olarak kaygıyı yatıştırmak, stresi azaltmak ve şifayı desteklemek için de kullanılabilirler.
Sarılmaların yaygın olmadığı bir kültürden geliyorsanız, öteki insanların şahsi alanlarına saygılı olmak önemlidir. Sadece, fizyolojik rahatlığa gereksinim duyuyorsanız, iddialı olmak ve sarılmak istemek de önemlidir. Kuşku duyduğunuzda, daima ihtiyatlı hareket etmek ve sarılmadan ya da sarılmadan ilkin izin istemek en iyisidir.
S1: Şifa sarılması nelerdir?
Şifa sarılması, refah, yardımcı ve sevgi sağlama niyetiyle verilen bir sarılma türüdür. Çoğu zaman stresli, endişeli ya da depresif hisseden insanlara destek olmak için kullanılır.
S2: Şifalı sarılmaların yararları nedir?
Şifalı kucaklamaların birçok faydası olduğu gösterilmiştir, bunlar içinde şunlar yer alır:
- Stres ve kaygıyı azaltmak
- Ruh halini iyileştirmek
- Endorfin salgılamak
- Irtibat ve ilinti duygularını teşvik etmek
S3: Şifalı bir kucaklama iyi mi yapılır?
Şifa dolu bir kucaklama için şu adımları izleyin:
- Sarıldığınız kişiyle göz teması kurun.
- Kollarınızı onların etrafına dolayın ve onları kendinize yakın tutun.
- Yavaşça ileri geri sallayın.
- Bu tarz şeyleri hafif sıkın.
- Minimum 20 saniye sarılmayı sürdürün.
0 Yorum